Vælg en side

El løbehjul til voksne – 3 ting du skal se efter før du køber et løbehjul

El løbehjul er ikke kun forbeholdt børn og unge mennesker, og det kan også tydeligt ses, da flere og flere voksne er begyndt at kører rundt på el løbehjul på de danske veje.

De fleste voksne køber et el løbehjul til dem selv, så de nemt og billigt kan komme fra A til B, som et el løbehjul klare perfekt.

Da voksne ofte bruger el løbehjulet som transportmiddel, så er der tre andre ting, man skal se på når man køber el løbehjul.

Disse tre ting vil vi komme nærmere ind på i nedenstående afsnit.

Hastighed – skal el løbehjulet kører 20 km/t eller 30 km/t?

Der er forskellige hastigheder på de forskellige el løbehjul og nogle el løbehjul har en tophastighed på 30 km/t, hvor andre og langt de fleste kun har en tophastighed på 20 km/t.

Grunden til de fleste kun har en tophastighed på 20 km/t er fordi, at i Danmark er det kun lovligt at selvbalancerende elektriske køretøjer har en tophastighed på 20 km/t.

Men langt de fleste el løbehjul modeller kan fås som en disse to version el løbehjul 20 km/t eller el løbehjul 30 km/t.

Hvilken el løbehjul du vælger kommer helt an på dig selv, og hvad el løbehjulet skal bruges til, men hvis det skal være lovligt på de danske veje så må det kun have en tophastighed på 20 km/t.

Rækkevidde – Hvad er dit kørselsbehov?

Noget af det vigtigste når du skal vælge el løbehjul, der skal bruges som transportmiddel er batteriet.

Batteriet bestemmer nemlig i stor grad, hvor mange kilometer du kan køre, før der ikke er mere strøm på el løbehjulet.

Nogle el løbehjul har en rækkevidde på 10 km, hvor de dyrere el løbehjul har en rækkevidde på helt op til 50 km.

Det er dermed vigtigt, at kende transportbehovet, så du kan købe et el løbehjul ud fra netop dette, da det kan spare dig for mange penge.


Har du f.eks. kun 20 km transport om dagen, så behøves du måske ikke, at købe det el løbehjul der kan køre længst.

Maks personvægt – Kan det klare din vægt?

Det er meget forskelligt, hvor meget maks personvægt de forskellige el løbehjul kan klare men de fleste kan klare omkring 100-120 kg.

Maks personvægt er selvfølgelig en vigtig faktor, da el løbehjulet skal bruges til en voksne, som vejer mere end et barn.

Så hvis du vejer mere end 100-120 kg, så findes der også el løbehjul der kan klare helt op til 150 kg, og det bør du vælge i stedet for, da det passer bedre til dig.