Vælg en side


En ulykkesforsikring kan komme dig til gode

Forsikringer er noget de færreste af os kommer udenom i livet, men forsikringsmarkedet og de mange policer, dækninger, priser og typer som findes, kan være uoverskueligt og vanskeligt at blive klog på.

Hos pris- og sammenligningstjenesten Collatio.dk har de gjort det enkelt at sammenligne priser og tilbud på ulykkesforsikring samt de øvrige private forsikringer, ønsker du at samle alle forsikringer ét sted. Det er også ofte den billigste forsikring at tegne, når du samler dem i samme selskab.

Hvad er ulykkesforsikring egentlig?

En ulykkesforsikring er en personlig forsikring, som kan tegnes af privatpersoner med ønsket om at være økonomisk dækket ind, i tilfælde af alvorlige ulykker.

Det kan være afgørende for dig, om du har en ulykkesforsikring eller ej, skulle du komme ud for en ulykke. Uheld sker så pludseligt og det er aldrig sjovt at komme til skade. Og slet ikke på længere basis, hvor du måske tilmed bliver nødsaget til at skifte branche grundet en mistet finger eller en permanent rygskade.

Er der forsikringer til skateboarding?

Hvis du har et uheld eller kommer til skade, kan du med en billig ulykkesforsikring, få en forsikringssum, du får udbetalt som erstatning for dit eventuelle mén efter ulykken. Den dækker også udgifter til sygehus og meget mere, i tilfælde af en personulykke og –tilskadekomst hvor behandling er nødvendig.

Så er du fan af ekstreme sportsgrene såsom flowboarding, skateboarding, kiteboarding eller andet, kan du let blive udsat for uheld på brættet, hvis du vælter. Du kommer ud for styrt og uheld, uanset hvor mange gange du har trænet og hvor stærke dine muskler må være.

Der er 4 ulykkesforsikringer der dækker:

  • Alle ulykker i din fritid eller i hjemmet
  • Kun ulykker i forbindelse med et arbejde
  • En heltidsulykkesforsikring til job og fritid
  • En ekstra ulykkesforsikring til ekstremsport

Der kan altså være risiko for, at du altså ikke er dækket af de 3 almindelige ulykkesforsikringer, såfremt du står på elektriske skateboards. Også på trods af, at du allerede har en heltidsulykkesforsikring deltidsulykkesforsikring eller fået tegnet en gratis ulykkesforsikring gennem dit arbejde.

Find en smart forsikringsguide på Collatio.dk, der giver dig dækning og priser på en ulykkesforsikring, så du kan sammenligne og finde den bedste forsikring til elektrisk skateboard. Du bør tjekke med forsikringsselskabet, om du bør have en ekstra forsikring til din sportsgren, hvis den går under kategorien ekstremsport, som at stå på longboard eller elektrisk skateboard kan gøre.

Kender du reglerne for elektrisk skateboard?

Det giver dig den fedeste følelse, at flyve ned ad bakkerne på dit elektriske skateboard. Du kan tilmed drøne op ad bakkerne, uden at miste fart eller blive forpustet. Men som med bilforsikringer, er der også krav for hvornår du kan anvende din ulykkesforsikring i tilfælde af farlige aktiviteter og sportsgrene.

Regler og lovgivning for elektrisk skateboard:

Den 17. januar 2019 trådte en forsøgsordning i kraft, der gjorde det lovligt for selvbalancerende køretøjer og elektriske skateboards, at køre på de danske veje.

  • Disse elektriske køretøjer må ikke overstige en fart på 20 km/t med motorkraft alene.
  • Det elektriske køretøj skal være CE-godkendt og må maks. have en vægt på 25 kg og være 1,2 meter langt og 70 cm bredt.
  • Der skal være lys på det elektriske køretøj døgnet rundt, og skal kunne ses fra mindst 300 meter.
  • Du skal have en hvid eller gul lygte foran og en rød lygte bagpå.
  • Du skal også have en hvid refleks foran, en rød refleks bagpå og en hvid/gul refleks på hver side.
  • Du skal være fyldt 15 år.
  • Børn under 15 år må kun køre elektriske køretøjer i trafikken, hvis der er en voksen på 18 år eller derover der styre køretøjet.
  • Der er en promillegrænse på 0,5 og der er nultolerance for ulovlige stoffer.
  • Du skal følge cykelreglerne, og du skal køre på cykelstien, hvor der er cykelsti.
  • Du må ikke køre på en landevej, hvor der ikke er en cykelsti.